Monday 14 March 2011

This is every shade of wrong.

Kiss Kiss Bang Bang benim ilk Robert Downey Jr. filmim. Lakin gayet belli ki, son olmayacak. Filmin başlarında polisten kaçarken içine düştüğü bir deneme çekimi var ki, böyle mi güzel oynuyormuş ama çok da oynamıyormuş gibi oynanır? Neyin oyun, neyin gerçek olduğunun karıştığı bu sahne; neyin gerçek, neyin yalan olduğunun sıklıkla iç içe geçtiği senaryonun bir özeti gibi. Film boyu cevaplarını aldığımı sandığım anda yön değiştiren sorular biriktirdim. Nihayetinde, herhangi bir ayrıntı havada bırakılmadan, harikulade bir şekilde sonlandı hikaye.

Kiss Kiss Bang Bang'in bir başka özelliği, başka filmlerde olacakmış gibi yapılıp seyircinin yüreğini ağzına getirmek için kullanılan ancak absürtlüğünden dolayı asla gerçekleşmeyen olayların burada gerçek olması. Film boyu öyle şaşkınlık verici olaylar birbirini takip etti ki, tümünü bir sonuca bağlayabilmek kendi başına bir başarı.

Oyuncular arasında, Val Kilmer, Michelle Monaghan gibi tanıdık yüzleri görmek keyifliydi. Buradan, Monaghan'a soru formunda olan lakin niyetinde olmayan iltifatımı fırlatmak isterim. O ne güzellik! O...ne güzellik.



Perry: Did your dad love you?

Harry: Only when I dressed up like a beer bottle, how about you?
Perry: Well, he used to beat me in Morse code, so it's possible, but he never said the words



Harry: I peed on the corpse. Can they do, like, an ID from that?
Perry: I'm sorry, you peed on...?
Harry: On the corpse. My question is...
Perry: No, my question. I get to go first. Why in pluperfect hell would you pee on corpse?




7/10

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails